Pierzga

Pierzga pszczela – właściwości i zastosowanie !

Pierzga

Pierzga

Zwolennicy medycyny naturalnej coraz częściej doceniają zdrowotne właściwości nie tylko miodu pszczelego, ale także pierzgi pszczelej, czyli pyłku kwiatowego, magazynowanego przesz pszczoły w komórkach plastrów woskowych.

 

Pierzga pszczela ma wiele zastosowań jako substancja wspomagająca leczenie farmaceutykami – np. w:

  • chorobie wrzodowej żołądka,
  • leczeniu stanów przedzawałowych,
  • choroby alkoholowej,
  • kataru siennego,
  •  astmy,
  • schorzeniach gruczołu krokowego (prostaty) itp.

Do cennych właściwości tego „magicznego” pszczelego produktu, jakim jest pierzga pszczela, zalicza się także właściwości odżywcze:

  • pierzga wzmaga apetyt,
  • reguluje przemianę materii,
  • zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (a więc zapobiega wystąpieniu anemii).
  • jest znana z tego, że wzmacnia organizm, dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin.

 Nie sposób przecenić jej właściwości uspokajającychpierzga działa antydepresyjnie oraz antybiotycznych.

Dlatego właśnie pierzga pszczela jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby.

Jej wielką zaletą jest to, że jest lepiej przyswajalna przez organizm niż pyłek kwiatowy

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=DVGhgiPxYns[/tube]

pierzga

Tu możesz ja kupić 🙂

Leave a Reply

*